"לי ולתעשיין יש את אותו האינטרס – שהמפעל לא יעלה באש"

"לי ולתעשיין יש את אותו האינטרס – שהמפעל לא יעלה באש"

ניתן להקל על התעשייה באמצעות הפחתת רגולציה ושיתוף פעולה עם התעשיינים כך אמר נציב כבאות והצלה, רב טפסר דדי שמחי, למגזין של התאחדות התעשיינים.

דצמבר 23, 2018

בשנה וחצי בהן הוא עומד בראש כבאות והצלה לישראל, פועל רב טפסר דדי שמחי, כדי לאפשר לאנשים להתפתח ולשגשג מבלי לוותר על הבטיחות.

באמצעות הפחתת הרגולציה, שיתוף פעולה הדוק עם התאחדות התעשיינים ואמונה באחדות האינטרסים של כל הגורמים, הוא מאמין כי ניתן להקל על התעשייה תוך השרשת תרבות בטיחות באש.

"ההוצאות על מערכות מניעה וכיבוי אש בתעשייה הן גבוהות במיוחד בכל העולם ולא רק אצלינו. הסיבה העיקרית היא שנזק כלכלי משריפה במפעל הוא הגדול ביותר שיכול להיות לבעלי המפעל לדוגמא, השריפה שכילתה את חנות איקאה בנתניה. לאחרונה, גם נשרף מפעל ביבנה שצריך לבנות אותו מחדש, כי כל הקונסטרוקציה התעקמה. 

הנזק משריפה הוא נזק כלכלי אדיר, ולכן המערכות למניעת שריפה הן מורכבות ויקרות." כך אומר נציב כבאות והצלה, רב טפסר דדי שמחי, תא"ל במילואים ששירת בעבר כראש מטה פיקוד העורף.

עם זאת, בשנה האחרונה כבאות והצלה לישראל פועלת להקלות ברגולציה לעסקים בשיתוף פעולה מלא עם התאחדות התעשיינים, על מנת להקל על העומס הכלכלי הכבד. 

את הראיון המלא עם נציב הכבאות ניתן לקרוא בגיליון האחרון של "אזור התעשייה".

קרדיט תמונה: Shutterstock.

מתוך אתר ״כבאות והצלה לישראל״

אולי יעניין אותך

גובה הלהבות

כ־125 אלף שריפות בשטחים פתוחים התחוללו בשנים האחרונות, אך רק שברירי אחוזים מהן נחקרו - למרות שכולם מודים שמקרי ההצתה רבים פי כמה • הסיבה: תעדוף לחקירת שריפות מבנים וסוגי טרור אחרים, וקושי רב להוכיח הצתה בזדון
מתוך אתר ״ישראל היום״, מוסף ׳ישראל השבוע׳
דצמבר 2, 2016

ראש מחלקת חקירות בכיבוי אש: "השריפות בנובמבר – טרור"

טפסר רן שלף, האחראי על חקירת גל השריפות האחרון, מפזר את הספקות בנושא: "כמעט 90 אחוז מהשריפות המשמעותיות היו הצתות. המציתים היו ערבים, היישובים שנשרפו היו של יהודים". ראיון מאת גלעד צוויק
מתוך כתבה באתר ״מידה״
אפריל 4, 2017

הגורמים לשריפות ביערות ובחורשים בישראל ועלות כיבוין

חקירת שריפות מאפשרת ללמוד על הגורמים לשריפות ולהתאים תוכנית מניעה לצמצום מספר השריפות הנגרמות מהם. ישנן פעולות מניעה כלליות, וישנן פעולות מניעה ספציפיות המתאימות לגורמים שונים.
מתוך אתר ״אקולוגיה וסביבה״
יוני 19, 2018